lørdag 15. november 2008

Travel uke og ny patent på felttrener

Sist søndag ble det tur igjen :-) Denne gangen var det start i Granåsen, på nordsiden av Stor-Leirsjøen til tuppen av Skjellbreia og og ned på sørsiden av Leirsjøen. Stopp på Rønningen underveis med kaffe, vafler og kanelsnurrer, mmm, deilig. Hundene fikk også vafler, for på Rønningen deler de ut vafler til firbente venner :-)

Det har vært en travel uke, møter ifb. web og kurs i Nidaros BHK mandag og tirsdag, ansvaret for fellestreninga på Biltilsynet onsdag og nybegynnertrening på torsdag. Hundene, særlig Itzi, har ventet mye denne uka, både hjemme og i bilen.

Det var for hardt på banen til å trene "ordentlig" på torsdagen, så fokus ble lagt på bli på starten og felttrening. Egentlig greit å bli tvunget til å trene litt ekstra på slikt, jeg er vel av de som virkelig kan skrive under på hvor viktig det er å ha kontroll på begge de to tingene ;-)

Jeg har spekulert lenge på hva jeg kan lage som gjør at jeg får trent felt med Amy hjemme. I og med at jeg ikke har hage, betyr "hjemme" inne i min begrenset store leilighet. Har jo trent med henne med bakbeina på eske og ser jeg har stor nytte av at hun forstår plassering av bakbena. Men det er jo bare ett steg på veien. Målet nå er at hun skal forstå at hun skal løpe over og stoppe med bakbeina på feltet og forbeina i bakken.

På fredagen fant jeg endelig ut hvordan felttreneren skal lages, og ivrig som jeg er, var jeg umiddelbart på vei til Obs Bygg for innkjøp av materialer, i dag bars det i gang med snekring. Jeg har ikke vært klar over hvor stort potensiale jeg har som snekker og i å ta øyemål av vinkler før... Nå er felttreneren ferdig, og jeg er særdeles fornøyd med at tegningen jeg hadde laget meg i hodet fungerte i praksis (det er ikke bestandig det er slik...). Nå er det bare å lime på teppe slik at den ikke blir glatt. Til teppe bruker jeg dørmatter til 8 kr. stk - perfekte til formålet!

Prinsippet er 3 planker, 26 cm brede, som er hengslet sammen. Hengslene er satt slik at de 3 delene kan brettes sammen slik at de blir flate og lett kan settes bort. Lengden på de forskjellige delene er tilpasset ei kiste som står i stua mi, slik at den brukes som støtte. Genialt :-), ikke sant?
Materialkostnad:
3 x "utforinger", 327,-
2 par hengsler, 54,-
5 x dørmatter 40,-
Til sammen 421,-
De som er hakket mer handy enn meg kan kutte kostnaden på plankene mye. Jeg fant utforinger som hadde super bredde og tok det i steden for å spekuler på hvordan få planker i rett bredde.

Det er bare å spørre, så skal jeg forklare hvordan du kan lage den og hva du må tenke på.

2 kommentarer:

Rune M. Andersen sa...

Så praktisk anlagt du er, Anette :)

Blir så inspirert av gjør-det-selv-oppfinnelsene dine at jeg har begynt å fundere på hvordan fellesgangen i terrasseblokka kan omgjøres til en lang agilitybane ;)

Anette Mjøen sa...

Uhu, høres supert ut! Jeg stiller med felthinder ;-)