søndag 1. februar 2009

Formiddagstur i strålende vintervær

I dag har vi vært på agilitytrening igjen. Det går framover (heldigvis), men det er likevel så ufattelig mye igjen... I dag trente jeg Amy i en liten kombinasjon med 3 hinder på «skrå», som for hunden ble 2 rett fram og en liten sving før siste. Jeg kastet belønningen selv og det fungerer også bra. Trente også på hjulet – uten påvirkning bak for første gang – jeg kastet ball når det ble riktig. Det virker som prøving og feiling fungerer god på henne, blir ikke stresset når belønningen ikke kommer, men forsøker en annen løsning neste gang :-)
Kjørte litt framsending med hopphinder og tunnel med leke i enden på slutten av begge øktene, i tillegg fikk vi tid til en motivasjonsrunde med hopp og tunnel til slutt. Deilig trening :-)


Oppsummering på hvordan vi ligger an i treninga: Amy søker bra framover, og er glad i hinder, men er ikke 100% på å søke NESTE HINDER enda. Trenger mer hindersikkerhet på hjulet, slalomen er det lenge til begynner å ligne en slalom. På felthinder synes jeg hun gjør det bra, men har enda ikke lagt på fart eller hinder i for- eller etterkant, vippa har vi ikke startet med i det hele tatt. Hun er veldig forskjellig å handle fra Itzi, så her er det bare å ta tiden til hjelp på å samkjøre seg. Gleder meg allerede til våren kommer, banen flyttes ut og vi kan trene, trene, trene :-)


I går var vi på besøk hos Kåre, Buster og Silver i koia på Tiller. Tross 10 kalde, var det deilig med tur, hundene fikk nyte friheten og sola varmet hvis man kjente etter. Itzi ble litt stiv etter turen, men ikke veldig ille.


Jeg har fått svar nå om at Itzi får komme på Veterinærhøyskolen på CT :-) Jeg får bekreftet datoen i morgen, men mest sannsynlig blir det nå på fredagen. Skal bli kjempefint å få sett nærmere på ryggen hennes :-) Planen blir da å ta fri både torsdag og fredag og bruke god tid nedover. Amy har aldri har vært på så lang biltur, og det er bare de siste 2 mnd. hun har kunnet kjøre mer enn 3 km uten bilsyketabletter – blir en spennende (og kanskje langdryg) tur. Itzi skal være på Veterinærhøyskolen fredag formiddag, vi blir i Oslo hos Arnulf til lørdagen. Stopper på Moelv på veien opp, møter agilityvenner jeg ikke har sett på lenge og heier på Trønderne – jeg forventer forresten RESULTATER når jeg kommer hele veien til Moelv for å heie på dere ;-)

1 kommentar:

Bente sa...

Se her ja, viktige oppdateringer.

Det blir nok spennende på Veterinærhøyskolen tenker jeg.
Får virkelig håpe de kan fikse ryggen til Itzi :-)

Lykke til med lang reise og CT-undersøkelse :-)